Prijave u četvrtak
290

EYOF dogovorio saradnju sa Studentskim pohodima: Sutra svi na Bjelašnicu

Klix.ba
U petak se na Bjelašnici održava utrka u paralel slalomu u sklopu EYOF-a, a kao čin podrške organiziran je i studentski pohod na Bjelašnicu za sve studente i mlade.

Olimpijski plamen se vratio u Sarajevo, sve podsjeća na Olimpijske igre 1984. godine i mnogo turista je na ulicama, a na olimpijskim planinama i borilištima se održavaju takmičenja gdje se sportisti bore za medalje.

Povodom ovog velikog događaja dogovorena je saradnja sa organizatorima Studentskih pohoda gdje će studenti i mladi imati priliku da prisustvuju takmičenju u paralel slalomu na planini Bjelašnici koji se održava u petak od 9:00 do 12:00 sati.

Pozivaju se svi studenti i mladi da se priključe Studentskom pohodu i dođu u petak na Bjelašnicu i daju podršku takmičarima u borbi za medalje.

Također, pozivaju se i svi ostali građani da posjete sportska borilišta na olimpijskim planinama i gradu.

Prijaviti se može u četvrtak od 11:00 do 17:00 sati u kancelariji Studentskih pohoda u Ferhadiji 24.

Pored samog takmičenja u sklopu programa pohoda organizovana je i zabava uz DJ-a, igre na snijegu, skijanje, bordanje i mnogo drugog sadržaja.

Satnica pohoda:

8:00 polazak iz Kampusa UNSA 9:00 dolazak na Bjelašnicu 9:00 - 12:00 praćenje atraktivnog takmičenja - paralel slaloma u Babinom Dolu 11:00 - 12:00 - ručak i čaj 12:00 - 15:00 party nakon završetka takmičenja i tradicionalne igre na snijegu 16:00 povratak sa Bjelašnice