sport
43

EP u powerliftingu i bench pressu: Šehović, Muhić i Muratović briljirali

Piše: Edin Isanović
Evropsko prvenstvo GPA federacije u powerliftingu i bench pressu održano je proteklog vikenda u Zadru. Premda je konkurencija bila izuzetno jaka, bh. takmičari su bili sjajni i osvojili su 14 medalja. Na ovom nadmetanju učestvovao je i Laszlo Meszaros, što dovoljno pokazuje o kakvoj konkurenciji se radilo.

Ipak, predstavnici BiH su dokazali kako naša zemlja ima sportiste koji su visoko rangirani u ovom sportu i gdje god se pojave ostvaruju dobre rezultate.

Tako je Irfan Muhić postao evropski prvak (bench – press zlato), a Mirza Muratović je osvojio dvije zlatne i jednu srebrenu medalju (powerlifting dead lift – dva zlata i bench press srebro).

Također, Sejfo Šehović je oborio evropski i svjetski rekord u deadliftu (tri zlatne medalje) i bio je drugi u ukupnom poretku.

Medalje su još osvojili: Suad Šaban (push - pull zlato i bench press srebro), Nail Šehović (dead lift zlato i push pull srebro), Mak Tica (bench press zlato), Ajdin Lanco (bench press bronza) i Mahir Moro (bench press srebro).