Promo
493

Emir Hastor živi "olimpijski san": Prevent grupacija podržava uspješnog bh. atletičara

Emir Hastor živi olimpijski san uz podršku Prevent grupacije
Emir Hastor živi olimpijski san uz podršku Prevent grupacije
Trud i kvalitetu najuspješnijeg goraždanskog atletičara Emira Hastora odlučila je podržati Prevent grupacija, kao mladog i perspektivnog sportistu od kojeg sportski stručnjaci imaju velika očekivanja.

Iza Emira je veoma uspješna godina u kojoj se okitio sa 25 medalja, među kojima su titule prvaka Federacije BiH, viceprvaka na 10.000 metara na stazi i na cesti, bronze na 3.000 metara na državnom prvenstvu u Zenici, te prvo i drugo mjesto na zimskom i ljetnom maratonu u Sarajevu.

Emir Hastor
Emir Hastor

Kao kruna uspjeha, na kraju godine Emir Hastor je na Zagrebačkom maratonu ispunio normu za nastup na jednom od najelitnijih svjetskih maratona koji će se naredne godine održati u Berlinu, na kojem će uzeti učešće preko 45.000 trkača iz preko 150 zemalja svijeta.

Emir je tako postao jedini predstavnik BiH koji je obezbijedio sebi mjesto među najboljim maratoncima svijeta.

Emir Hastor
Emir Hastor

Ovaj dvostruki prvak BiH u maratonu i jedan od najboljih dugoprugaša u državi izuzetno je sretan i zadovoljan što je plodove njegovog napornog rada i odricanja prepoznala tako velika kompanija poput Preventa, stoga ističe da ima dodatni motiv da opravda očekivanja na Berlinskom maratonu koji će se održati u septembru 2023. godine i kojem će posvetiti cijelu ovu godinu.

Član Atletskog kluba Goražde koji osvaja medalje na domaćim, regionalnim i međunarodnim trkama nada se da će se tako pripremiti i izboriti za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.