sport
0

Ekipa Inzio pobjednik turnira Happy :))) S.ketch Beach Volleyball

Klix.ba
Happy :))) S.ketch Beach Volleyball 2013, peti turnir u odbojci na pijesku za amatere, je završen. U konkurenciji amatera 4 na 4 prvo mjesto osvojila je ekipa Inzio, drugo mjesto pripalo je ekipi Calavius, a treće Čarobnjacima.

U VIP revijalnom/humanitarnom meču nastupile su ekipe S.ketch i Happy. Tim S.ketch činili su Damir Džumhur, Boris Cigler, Usein Ali - Ukay (njemački hip hop plesač) i Elvedina Avdović (profesionalna odbojkašica) dok su njihovi protivnici bili Boris Ler, Damir Mirković, Dejan Radović i Azra Kulović (profesionalna odbojkašica).

Tokom takmičenja su se prikupljala sredstva za projekt "Roditeljska kuća" udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH.

Riječ je o trenutno najvažnijem i najvećem projektu udruženja čija izgradnja bi trebala uskoro početi u krugu Pedijatrijske klinike na Jezeru. Svi koji žele pomoći mogu donirati 3 KM pozivom na broj 090 292 014.

“Roditeljska kuća” će djeci koja boluju od malignih oboljenja, a koja dolaze iz drugih dijelova BiH omogućiti da ne osjećaju odsustvo iz vlastitog doma te da uz njih u teškim trenucima budu oba roditelja, kao i braća i sestre.

Rezultati:

  1. Polufinale amateri 4 na 4: Calavius – Čarobnjaci 2:1
  2. Polufinale amateri 4 na 4: Inzio - Red Point 2:0
  3. Finale 2 na 2: Poli – Breza 2:0
  4. VIP revijalni/humanitarni meč: S.ketch – Happy 2:0
  5. Finale amateri 4 na 4: Inzio – Calavius 2:0

Više informacija na web stranici turnira www.sketch.ba ili na Facebook stranici.