Nadjačao Denisa Solonenka
1

Džemal Bošnjak pobijedio u debiju u WSB ligi

Klix.ba
Džemal Bošnjak
Džemal Bošnjak
Najbolje rangirani bh. bokser Džemal Bošnjak je večeras u svom debitantskom nastupu u World Series Boxing (WSB) ligi u ukrajinskom gradu Brovaryju ostvario značajnu pobjedu protiv Denisa Solonenka.

Član Bokserskog kluba Ilidža, koji je u Ukrajini nastupao kao član ekipe USA Knockout iz Los Angelesa, nakon pet rundi slavio je jednoglasnom sudijskom odlukom 3-0.

Pobjeda još više vrijedi kada znamo da je 27-godišnji Bošnjak dobio poziv za meč u četiri dana prije borbe, ali je ipak pristao ukrstiti rukavice s favorizovanim protivnikom.

Ekipa Džemala Bošnjaka u večerašnjem dvoboju pretrpjela je poraz od 4-1, a jedinu pobjedu ostvario je upravo naš bokser i tako osvjetlao obraz ekipe iz Los Angelesa koja se borila protiv ukrajinskih Otamansa.

Ovo je veliki uspjeh kako Bošnjaka i njegovog matičnog kluba BK Ilidža, tako i bh. boksa općenito. Poslije ovoga meča Bošnjak očekuje poziv ekipe USA Knockoutsa za dalju saradnju i u skorije vrijeme bi se mogao preseliti u njihov trening kamp u Los Angelesu.

Naš takmičar je još jednom dokazao svoju vrhunsku svjetsku kvalitetu i pokazao da je ubjedljivo najbolji bokser kojeg Bosna i Hercegovina danas ima.

Također, zasluge idu i treneru Almedinu Fetahoviću koji sa Bošnjakom radi u njegovom matičnom klubu BK Ilidža.