Vraća se u Sarajevo
36

Džanan Musa se osjeća dobro nakon što je završio u crnogorskoj bolnici

H. H.
Džanan Musa na meču protiv Crne Gore (Foto: FIBA)
Džanan Musa na meču protiv Crne Gore (Foto: FIBA)
Jedan od najboljih bh. košarkaša Džanan Musa poslije utakmice protiv Crne Gore u Podgorici završio je na Urgentnom odjelu Kliničkog centra Crne Gore, ali je dobro i vratit će se ostatkom ekipe u Sarajevo, potvrđeno je za Klix.ba.

Još u ranom dijelu utakmice Musa je dobio udarac u predjelu vrata, što je za trenutak podsjetilo na jezivu povredu iz finiša prole sezone kada je nastupajući za Breogan doživio rupturu dušnika u meču protiv Manrese u okviru španske ACB lige.

Sjajni bh. košarkaš tada je odmah nakon utakmice morao na hitan operativni zahvat na vratu jer je zbog udarca imao probleme s disanjem, da bi ga već sljedećeg dana prebacili na redovno odjeljenje u bolnici gdje je i počeo s procesom rehabiliacije.

Kako su nam potvrdili iz KS BiH, Musa je nakon utakmice završio u bolnici na dodatnim pregledima, a nešto kasnije je stigla vijest da je dobro, te da će se večeras vratiti s ekipom u Sarajevo.

Podsjetimo, košarkaši Bosne i Hercegovine su poraženi u prvom kolu druge runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u gostima kod selekcije Crne Gore rezultatom 88:69, a naredni meč igramo za tri dana u Sarajevu protiv Francuske.