Veliko takmičenje u Tuzli
9

Dvorana Mejdan domaćin najboljim karatistima Mediterana

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Klub borilačkih sportiva Tuzla Sinbra od 5. do 7. oktobra u dvorani Mejdan organizuje 21. mediteranski šampionat u karateu. Na šampionatu će se nadmetati karatisti iz 12 zemalja, a zbog problema sa vizama u Tuzlu neće doći takmičari iz Tunisa, Maroka i Alžira.

"Marokanci i Alžirci nisu dobili vize. Većina takmičara iz Tunisa su dobili vize, ali nije dobio šef delegacije, tako da su oni odustali od takmičenja. U Tuzli neće biti ni reprezentativaca Španije i Egipta, ali zato prvi put nastupaju reprezentativci Francuske, svjetske karate velesile", kaže direktor KBS Tuzla Sinbra Fikret Selman.

U petak se očekuje dolazak takmičara iz Italije, Kipra, Francuske, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Turske, Grčke, Crne Gore... Prvog dana takmičenja na programu su pojedinačne borbe, a u nedjelju je planirano ekipno takmičenje.

"Izuzetno mi je drago što se šampionat održava u Tuzli. Po onome što sam do sada vidio mogu reći kako sam prezadovoljan organizacijom. Očekujem dobre borbe i sretan sam što prvi put na Mediteranskom šampionatu učestvuje reprezentacija Francuske", kaže predsjednik Mediteranske karate asocijacije Tunižanin Bechir Cherif.

Predsjednik Organizacionog odbora šampionata Elvir Ferizović je pozvao ljubitelje karatea da dođu u dvoranu Mejdan, jer se očekuje da naši reprezentativci i reprezentativke osvoje nekoliko medalja.