{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Državni prvaci u sportskom plesu osvojili nove medalje

30.9.2014. u 13:00
66
0
Državni prvaci u sportskom plesu osvojili nove medalje
66
Državni prvaci u sportskom plesu osvojili nove medalje
Trostruki državni prvaci u sportskom plesu, trinaestogodišnji Deni Alić i Rea Sutović, vratili se sa novim medaljama u nizu uspjeha ove godine na međunarodnim takmičenjima.
Najbolji sportski plesni par BiH, Rea i Deni, još jednom su na međunarodnoj takmičarskoj sceni pokazali da je u BiH ovaj sport na visokom nivou i da imamo zavidan potencijal u mladoj generaciji.

Na prestižnom svjetskom takmičenju "WDSF International Beo Dance Open – Belgrade Trophy 2014" održanom ovog vikenda, ušli su u finale iz dvije kategorije i uspjeli osvojiti jedno treće i jedno peto mjesto.

U žestokim okršajima sa najboljim od najboljih iz preko 25 država učesnica, Rea i Deni su pored nove plesne odjeće bljesnuli i novom koreografijom te pokazali vrhunske rezultate vrijednog rada, znanja i talenta.

Kako kaže njihov trener i uvaženi internacionalni sudija Mladen Brekalo, Deni i Rea su na ovom takmičenju imali i još jedno posebno iskušenje. Naime, pored svoje, prijavljeni su i u kategoriju starijeg uzrasta, a osvojeno fantastično treće mjesto ohrabruje sve nas da od ovog sportskog para možemo očekivati uspješnu budućnost i pravog “ledolomca” za afirmaciju sportskog plesa iz BiH i u domaćim i u međunarodnim vodama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: