BiH
606

Zenica: Održano državno prvenstvo u latinoameričkim plesovima

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Gradskoj areni u Zenici u subotu navečer održano je Državno prvenstvo u latinoameričkim plesovima na kojemu je učestvovalo preko 400 takmičara iz Bosne i Hercegovine.

Najuspješniji plesni klub na ovogodišnjem Državnom prvenstvu u latinoameričkim plesovima bio je Astorija iz Sarajeva koji je čiji su članovi osvojili sedam medalja u četiri kategorije. Plesni klub Gemma osvojio je tri medalje, Pro Dance dvije, dok su po jednu medalju osvojili Romantik, Sandoval, Shadows, Habanera i Plesni klub Enigma.

Osnivač Plesno-modnog studija "Shadows" i organizator današnjeg turnira, Semir Šerić, zadovoljan je nastupima takmičara i organizacijom takmičenja.

"Ovaj današnji događaj je okupio oko 400 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine i imali smo takmičenje na tri nivoa, a to su bodovni turnir, takmičanje školske lige i latino formacija i kruna je bila državno prvenstvo. Zaista se zahvaljujem svim klubovima što su se odazvali, zadovoljan sam kvalitetom plesa, posjetom, a Zenica se još jednom pokazala kao dobar domaćin i kao prije dvije godine. Dobre rezultate smo napravili i mislim da je ovo bila jedna predivna slika koja je poslata iz Zenice", izjavio je Šerić.

Članovi Plesnog kluba Gemma iz Banje Luke, Nemanja Mišić i Ana Trogrlić, ovogodišnji su prvaci u amaterskoj kategoriji i predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na narednom Evropskom i Svjetskom prvenstvu u latinoameričkim plesovima. Zajedno plešu tek godinu dana, a individualno već po 13 godina.

"Iskreno, nadali smo se prvom mjestu, ali očekivanja i drugih takmičara su bila velika ali mi smo na kraju uspjeli. Treniramo nepunih godinu dana zajedno, a zasebno se plesom bavimo već oko 13 godina. Ovo je sigurno jedno od naših najvećih dostignuća u zajedničkom takmičenju. Generalno, večerašnjim nastupom nismo zadovoljni jer smatramo da uvijek možemo bolje, ali rezultatski smo prezadovoljni", kazala je Trogrlić.

Pored Nemanje i Ane, Bosnu i Hercegovinu na Evropskom i Svjetskom takmičenju u latinoameričkim plesovima u kategoriji amatera predstavljati će i Mustafa Džihić i Erna Džinić (DDC Sarajevo), a ispred kategorije takmičara od 16 do 19 godina, našu zemlju će predstavljati, Dino Kubat i Magdalena Milišić (Astorija Sarajevo) i Miloš Stjepanović i Milica Jezdimir (Gemma Banja Luka).

Nakon takmičarskog dijela uslijedilo je druženje na after partyu u prostorijama Plesno-modnog studija Shadows.