Historijski podvig Austrijanca
7
Uspješan skok Felixa Baumgartnera sa ruba svemira
Komentari (274)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Napo glasa puce mu glas xd
I Keljmendi se krije na rubu svemira.
Edo Maajka me savjetovao da skocim :))
stvarno kako se moze vjestacki interes stvorit oko neceg sto uopste nije interesantno, zato sve i ide do djavola kad skocis sa 360 metara s padobranom i s 36000 isto je, samo duze traje preglupo
nije u duzini pada - cica Kittinger koji mu je bio savjetnik i koji je komunicira sa njim je imao duzinu slobodnog pada za 12 sec vecu
CUJ RUB SVEMIRA 39 km.. daj ba šta dajete medijsku pažnju bolidu.. Znamo li osnovnu geografiju napaceni narode? Jel 39 km rub svemira?
Ovaj Felix je za mene samo jedna budala u nizu, koja rizikuje svoj zivot da bi bio u centru paznje. Nikad necu shvatiti ljude koji su spremni na ovakve budalastine!
Nije to nista, sa kolike sam ja kruske pao ,i to bez padobrana.....
Ovo je sve fontomontaza. Isto ko ono kad su ko fole sletili na Mjesec. Da covjek moze otici tako visoko to bi bilo zapisano u k.u.r.a.n.u.
brzina koju je dostigao je 1341,9 kmh
koja glupost ccc barem sam ocekivao da che kombinaciju nekih snimaka uradit kamera pricvrschena na njega npr bi bila jako zanimljiva za pogledat a ne ovako sa zemlje njega snimat ko tackicu 10 minuta kako pada koja glupost u pm ko god je rezirao prenos je mongoloid za medalje i drago mi je sto nisam gledo direktan prenos ustvari zao mi je sto sam potrosio i ove 3 i po minute na brzinu gledajuch pocetak i kraj videa ;)
haaa nevalja haaa ponovo haaaa brze ha ponovo
Kad se samo sjetim...stojim na stijeni visine 2 i po metra u Trpnju na moru i pola sata razmišljam hoću li skočiti...al eto skočio sam:) FELIX YOU ARE THE SUPERMAN.RESPECT.
http://www.youtube.com/watch?v=wxflzTNLlWc&feature=youtu.be&a Jedan od najboljih snimaka sa youtube, iz drugačije prespektive...
ebo ja mamu onom ko ovu nimalo produktivnu glupost finansira !
svaka cast, ali onaj Joe pilot je skocio 60-tih u nekakvoj skalameriji...ovaj u svemirskom odijelu, nekakva ultra super letjelica, citav tim dole na zemlji...malo pretjerano... kazem svaka cast, mu da do poda, ali po meni je Joe ipak pravi junak, ovaj mu se samo us ro na poso.
Svaka čast čovjeku ali ovo sve mi izgleda kao Holivudski uradak. Čovjek jeste oborio rekord za skok sa najviše visine, ali ne vjerujem da je postigao najveću brzinu jer se na početku počeo okretati i usporavati i tada je režija isključila prikaz brzine. Također nije oborio rekord u dužini slobodnog pada jer je otvorio padobran na 4:19 a Kissingerov rekord je 4:36. To se isto na videu dobro vidi. Ne kontam o čemu to mediji pričaju? Koga pokušavaju slagati? Opet kažem, čovjek je izuzetno hrabar i svaka mu čast za skok ali sve rekorde nije oborio.