|

Drugačiji doček: "Utrčite" i vi u novu 2015. godinu

Drugačiji doček: "Utrčite" i vi u novu 2015. godinu
61
Piše: I. P.
30.12.2014. u 20:22
38
komentara
61

dijeljenja
Drugačiji doček: "Utrčite" i vi u novu 2015. godinu
Škola trčanja Klix pamtit će 2014. godinu kao najbolju godinu u radu, a ono čime će zaključiti ovu godinu jeste "utrčavanje" u novu 2015. godinu.
"Novogodišnje trčanje i šetnja će početi u 23:10 sati u ulici Franje Račkog. Planirano je da se trči ili šeta oko 25 minuta, nakon čega ćemo se vratiti na početnu lokaciju i zajedno proslaviti Novu godinu uz kolače i topli napitak", rekao je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon.

Na ovu ideju došli su zbog sve većeg broja ljudi iz njihove okoline koji kažu kako im je dosadio uvijek isti doček Nove godine.

S obzirom da se radi o potpuno novoj ideji za BiH, i o veoma originalnom načinu dočeka Nove godine, organizatori su prezadovoljni odzivom jer očekuju 30 do 40 trkača i šetača.

"Oni koji ne mogu trčati će šetati, a oni koji ne budu šetali će biti u ulici Franje Račkog i pripremiti najtopliji mogući doček hrabrim i aktivnim rekreativcima i ponuditi im kolače, čaj i podršku na kraju treninga. Postoji i dosta polaznika koji će prije ili poslije ovog sportskog dočeka nove godine nastaviti slavlje a društvom negdje drugo ali važno im je da na aktivan i zabavan način uđu u 2015 godinu", rekao je Mujanović dodavši da je profil učesnika sutrašnjeg trčanja veoma šarolik.

Za sve detalje i pitanja zainteresovani mogu pogledati FB stranicu udruženja Marathon Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...