sport
0

Dos Santos pobijedio Mirka Filipovića

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Brazilac Junior dos Santos ''Cigano'' svladao je na UFC 103 turniru u Dallasu hrvatskog borca Mirka Filipovića tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Mladi, 25-godišnji brazilski borac ostvario je protiv 10 godina starijeg hrvatskog protivnika svoju devetu pobjedu u desetom nastupu kao profesionalac, a treću u isto toliko nastupa pod okriljem UFC-a. Ranije se u UFC-u dokazao dvama nokautima u dvjema prethodno odrađenim borbama: spektakularno je najprije pobijedio iskusnoga i eminentnog sunarodnjaka Fabricija Werduma, da bi potom jednako prošao i Amerikanac Stefan Struve.

Dos Santos je svoje prethodne borbe rješavao u prvoj rundi. Brazilac je dobro otvorio prvu rundu i protiv Cro Copa, s nekoliko dobrih udaraca, ali je i Filipović s nekoliko udaraca zadao ozljede svom protivniku. U drugoj rundi je nakon 30-tak sekundi zatišja publika vidjela razmjenu udaraca i obostrano poentiranje, ali je Dos Santos ipak imao veću inicijativu.

U treću rundu je brazilski borac ušao s prednošću, a Filipović je bio agresivniji, ali nije uspio slomiti obranu ''Cigana''. Dos Santos je uzvratio ubojitim udarcima koljenom, a u jednom takvom je Mirko dobio udarac u oko zbog čega je na njegov zahtjev borba bila prekinuta, pa je Dos Santos ostvario pobjedu tehničkim nokautom.

  • Osjećam se jako dobro. Vrlo naporno sam trenirao, te sam večeras upisao još jednu pobjedu u karijeri. Nadam se da se svima dopala moja borba - izjavio je nakon borbe Dos Santos.

Filipoviću, kojem nije pomogla niti podrška publike u Dallasu, ostale su još dvije dogovorene borbe za UFC.