Najčitanije sportske vijesti u 2011.
0

Dolazak Ronalda, remi u Parizu i neusvajanje Statuta na vrhu

Piše: E. I.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Prve tri najčitanije sportske vijesti na Sarajevo-x.com u 2011. godini vezane su za nogometnu reprezentaciju BiH. Na vrhu piramide je vijest koja je informisala da je u Sarajevo stigla reprezentacija Portugala koja je bila suparnik Zmajevima u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na prvenstvo Evrope u Ukrajini i Poljskoj.

Naslov: Navijači Ronalda "pozdravili" povicima: Mesi, Mesi" imao je najviše učitavanja. Klicanje Mesiju imalo je za cilj da isporvocira jednog od najboljih nogometaša današnjice pred utakmicu u Zenici.

Ipak, dvoboj na Bilinom Polju završene je bez golova, dok su Portugalci u Lisabonu deklasirali naš nacionalni tim rezultatom 6:2.

Na drugom mjestu sportske rubrike je informacija da je reprezentacija odigrala neriješeno u Parizu. "Francuska – BiH 1:1, idemo u Baraž za EURO 2012".

Sportska javnost u BiH i inostarnstvu komentarisala je sjajan nastup izabranika Safeta Sušića i spektakularan pogodak Edina Džeke.

Mnogi su imali pritužbe na dosuđeni jedanaesterac škotskog djelioca pravde, koji je duel Spahića i Nasrija okarakterisao najstrožijom kaznom.

Na trećem mjestu je vijest sa naslovom: "Novi Statut nije usvojen!"

U tim trenucima (april 2011) naš N/FSBiH bio je supsndovan iz svih evropskih takmičenja. Strahovalo se da li će državni tim nastaviti kvalifikacije i da li će bh. klubovi učestvovati na međunarodnoj sceni.

Kasnije je uz podršku UEFA-e formiran Komitet za normalizaciju koji je odradio dosta posla. Statut je usvojen, a suspenzija je ukinuta.