sport
0

Đulaga Trejić i Iva Klepić najbolji sportisti Mostara u 2014. godini

Piše: A. D.
Foto: Emir Krpo
Foto: Emir Krpo
Sportski savez Grada Mostara sinoć je upriličio 13. dodjelu priznanja najboljim sportistima grada.

Titulu najbolje sportistkinje za 2014. godinu ponijela je karatistkinja Iva Klepić iz Sveučilišnog karate kluba Neretva, dok je najbolji sportista Đulaga Trejić iz Biciklističkog kluba Mostar.

Trejić se obratio prisutnima zahvalivši stručnom žiriju Sportskog saveza na ukazanoj časti.

"Najviše sam zahvalan treneru Dragutinu Bošnjaku, te ostalim članovima kluba Muji Kurtoviću i Josipu Čerkezu, koji su mi pomogli da u 2014. godini postignem velike rezultate", kazao je između ostalog Trejić.

Iva Klepić nije bila u mogućnosti preuzeti nagradu na sinoćnjoj svečanosti zbog nastupa na Evropskom prvenstvu u Cirihu.

Najuspješnija muška seniorska ekipa je prošlosezonski šampion Premijer lige BiH HŠK Zrinjski, dok je najuspješnijom ženskom seniorskom ekipom proglašen Sveučilišni karate klub Neretva.

  • Najbolji sportista junior je Petar Zadro iz Judo kluba Borsa
  • Najbolja sportistkinja juniorka je Delfina Tadić iz Sveučilišnog karate kluba Neretva
  • Najbolji sportista kadet je Sanin Zukić iz Teniskog kluba Mostar Stari grad
  • Najbolja sportistkinja kadetkinja je Matea Noah Medić iz Karate kluba Neretva
  • Najbolji sportista mlađi kadet je Ajdin Muharemović iz Teniskog kluba Mostar
  • Najbolja sportistkinja mlađa kadetkinja je Stela Brkić iz Karate kluba Zrinjski
  • Najbolji trener Grada Mostara 2014. godine je Miroslav Klepić iz Karate kluba Neretva
  • Najbolji sportski radnik Grada Mostara 2014. godine je Salih Grbić iz Karate kluba Mostar
  • Najbolja mlada muška ekipa je juniorski tim HŠK Zrinjski
  • Najbolja mlada ženska ekipa su mlađe kadetkinje iz Judo kluba Borsa

Predsjednik Olimpijskog odbora BiH i predsjednik ovogodišnjeg žirija za izbor sportiste Grada Mostara za 2014. godinu Marijan Kvesić čestitao je prisutnim sportistima, trenerima i članovima njihovih porodica, kazavši da je žiri sve svoje odluke donio jednoglasno.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić koji je kazao kako je iznimno ponosan na sve sportske rezultate postignute u prethodnoj godini.

"Posebno smo zadovoljni načinom na koji su mladi sportisti svijetom pronijeli ime grada Mostara. Svim sportistima koji ove godine nisu nagrađeni želim da postignu bolje rezultate u 2015. godini“, poručio je Bešlić, zahvalivši i Ambasadi Japana u BiH koja je pomogla izgradnju SC Kantarevac.

Grad Mostar dodijelio je i posebna priznanja sportistima koji su u svijetu promovisali Mostar. Dobitnici ovih priznanja su:

Ivan Karačić, Toni Šunjić, Damir Beljo, Zoran Palameta, Adnan Ćatić, Petra Brkić, Stonoteniski klub Mostar, Karate klub Mostar, Golf klub Hercegovina, Biciklistički klub Mostar, Rukometni klub Lokomotiva, Josip Muselimović i Ambasada Japana.

Sportski savez Grada Mostara okuplja više od 100 klubova, 24 osnovne škole i 20 srednjih škola s oko 15.000 mladih sportista.