sport
8

Denisu Stojniću zbog povrede ramena ljekari ne daju da se bori za titulu

Klix.ba
Stojnić i M'Pumbu
Stojnić i M'Pumbu
Ljekarski tim organizacije HIT-FC zabranio je našem najboljem MMA borcu Denisu Stojniću da se večeras u Plus 5 Areni u Cirihu bori protiv Christiana M'Pumbua na MMA Championshipsu zbog povrede lijevog ramena.

Uoči večerašnje borbe u petak navečer je održano vaganje na kojem je Stojnić imao 120 kg, a M'Pumbu samo 101 kg, te je ljekarski tim organizacije HIT-FC pregledao našeg borca i nije odobrio borbu.

"Ljekarski tim organizacije bio je zabrinut zbog povrede lijevog ramena i nisu odobrili da radim meč. Mislio sam da je to trenutna odluka, uložio sam žalbu i htio sam da idem na svoju odgovornost jer sam se dugo spremao za titulu. Nadao sam se da će mi dati zeleno svjetlo, ali to se na moju žalost nije desilo. Ne mogu da se pomirim s tim da je rečeno da mogu raditi meč kada bude sanirana povreda. Trenirao sam za ovaj meč i nisam opterećavao lijevu ruku. Danas je urađena magnetna rezonanca i utvrđeno je oštećenje lijevog ramenog pojasa. Čak su mi branili kaznom i zabranom da se borim godinu dana", rekao je Denis Stojnić.

"Ovog protivnika bih nokautirao bez lijeve ruke u našem prvom kontaktu. Želio sam donijeti titulu u moju BiH, u moj grad Sarajevo. Vjerujem da će mi dati da radim meč i vjerujem u pobjedu", istakao je naš najbolji MMA borac.