sport
0

Danas se održava Sarajevo Sberbank polumaraton

FENA
U Sarajevu će u nedjelju biti održan 7. Sarajevo Sberbank polumaraton i NATO Fun Run trke za građane dužine četiri kilometra.

Start polumaratona u 9 sati ispred BBI centra zvanično će označiti Nigel Casey, ambasador Velike Britanije u BiH.

Više od hiljadu prijavljenih učesnika i učesnica obje trke došlo je iz 25 zemalja i ulicama Sarajeva takmičit će se za vrijedne nagrade, a ujedno učestvovati i u trci humanitarnog karaktera. Pobjednika i pobjednicu polumaratona očekuje nagrada od 300 eura, dok će drugoplasirani dobiti po 200, trećeplasirani po 100, a po 50 eura oni koji četvrti odnosno peti prođu kroz cilj.

Kao i prethodnih godina, tokom održavanja trke na snazi će biti poseban režim saobraćaja trasom trke, ulicama Maršala Tita, Alipašina, Patriotske lige do Pionirske doline, te u pravcu Marijin dvora, Vrbanje, Vilsonovog šetalište pored hotela Bristol, te ulicama Hiseta, Obala Kulina bana, Bentbaša, Aleja ambasadora, do mosta Kozja ćuprija i konačno ulicama Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita do BBI centra gdje je cilj, saopćio je organizator.

"Posljednje pripreme su u toku i posebno nas raduje što će sutra svoj prvi polumaraton trčati polaznici i polaznice škole trčanja Klix, koji se za ovaj sportski događaj pripremaju od marta", istakao je Erol Mujanović, izvršni direktor udruženja Marathon Sarajevo.

Poslije sarajevskog polumaratona i NATO Fun Run trke, udruženje Marathon Sarajevo 22. septembra organizuje prvu trku samo za žene "Djevojke na trčanju".