{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Coca-Cola polumaraton: Prikupljeno 20.000 KM, 50 članova škole "Klix" trčalo prvi put

22.9.2015. u 17:05
65
7
Coca-Cola polumaraton: Prikupljeno 20.000 KM, 50 članova škole "Klix" trčalo prvi put
65
Coca-Cola polumaraton: Prikupljeno 20.000 KM, 50 članova škole "Klix" trčalo prvi put
Dvije posebno važne i lijepe aktivnosti obilježile su protekli Sarajevo Coca-Cola polumaraton i Novo Nordisk Fun Run.
Škola trčanja "Klix" je nastavila imati 100-postotnu uspješnost u pripremanju svojh polaznika i polaznica za polumaraton. Kao i u prethodne dvije godine, svi koji su startali polumaraton su uspješno i završili ovu zahtjevnu trku, a većina njih je u ovoj godini to uradila uz pjesmu i osmijeh tokom cijele trke. U ovoj generaciji je bilo jednak broj novih polumaratonaca kao u dvije prethodne godine zajedno što pokazuje veliku uspješnost metoda treninga, ali i naravno ogroman rast interesa za trčanje u Sarajevu.

Na startu polumaratona je bilo preko 50 trkača iz škole trčanja "Klix" koji su istrčali prvi polumaratona u životu, a najbrži među njima je završio polumaraton za 1:35 dok je ostatak grupe završio polumaraton za nešto duže od 2h.

"Radi se o fenomenalnim rezultatima, veoma smo ponosni na sve naše trkače i trkačice koji su 6 mjeseci vrijedno vježbali i trenirali po svim vremenskim uslovima i sjajan rezultat ne može izostati. Ono što nam je jednako važno jeste činjenica da je se i sve odvijalo u izrazito liijepoj i veseloj atmosferi kakve su i samo polaznici škole trčanja Klix", kaže Erol Mujanović, direktor udruženja "Marathon" Sarajevo i jedan od trenera škole trčanja "Klix".

"Sada je vrijeme da uzmu jednu sedmicu potpunog odmora da se organizam oporavi od teške trke, a nakon toga nas čekaju druženja i treninzi preko zime te zajednički odlasci u Ljubljanju, Zagreb, Budimpeštu i Bejrut na polumaratone i maratone", dodaje Mujanović.

Drugi veoma važan aspekt ovogodišnjeg Sarajevo Coca-Cola polumaratona jeste njegov humanitarni karakter.

Trčanjem je za različite projekte i aktivnosti prikupljeno nešto manje od 20.000 KM i radi se o do sada rekordnom iznosu. Neki trkači su odabrali metodu prodaje kilometara, drugi su odabrali direktnu donaciju, u oba slučaja rezultat nije izostao i podržane su različite organizacije i projekti, od Centra za kreativno odrastanje, preko SOS Kinderdorf ili organizacije koje pomažu sirijske izbjeglice pa do udruženja "Kult" iza kojeg je stalo udruženje Marathon prikupljajući sredstva za 2 projekta mladih "Škola prijateljstva" i Razonodni Centar "Spajalica“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: