Bosanac boksuje protiv Francuza
0

Buharalija: Želim pobjedu, tako ću se i ponašati

Piše: E. Isanović
Adnan Buharalija (Foto: Jasmin Fazlagić)
Adnan Buharalija (Foto: Jasmin Fazlagić)
Profesionalni bokser Adnan Buharalija borit će se u petak (program počinje u 21 sat) u kompleksu parka Aquareumal u Fojnici za titulu prvaka mediterana po WBC verziji. Suparnik je Francuz Julien Perriaux.

"Iako sam imao tri povrede tokom priprema mogu reći da sam zadovoljan. Želim pobjedu, tako će se i ponašati u meču. Prvobitno je bilo planirano da se spremam u Beogradu, ali sam se odlučio za Sarajevo. Pomagali su mi Haris Sipović i Adnan Redžović."

Naglašava da ga čeka težak zadatak.

"Suparnik je viši od mene 12 cm, a ljevak je. Obojica imamo po 91 kg. Svjestan sam da neće biti lako, ali vjerujem da u 12 rundi mogu pobijediti. Ako bih uspio u tim namjerama vjerovatno bih se plasirao među 20 boksera WBC verzije iz moje kategorije. To bi bio veliki iskorak, kako za mene, tako i za BiH."

Adnan je na kraju pozvao sve ljubitelje "plemenite vještine" da u srijedu u 21 sat dođu pred BBI centar.

"U to vrijeme bit će održan lagani trening. To je praksa u svijetu pred neki spektakl. Oni koji dođu imat će šta vidjeti. Bit će postavljen ring i specijalni svjetlosni efekti. Prvo ću ja trenirati sa trenerom, a onda će se bh. javnosti predstaviti Julien Perriaux. U predborbama će raditi Mirsad Ćebo i Edin Puhalo", zaključio je Buharalija.