Pripreme za uzvratnu borbu
0

Buharalija: Revanširat ću se Francuzu Perriauxu

Piše: Edin Isanović
Bosanskohercegovački profesionalni bokser Adnan Buharalija u julu ove godine poražen je u Fojnici od Francuza Juliena Perriauxa nokautom u sedmoj rundi u meču u za titulu prvaka Mediterana u kruzer kategoriji po WBC verziji.

Međutim, od tada se Buharalija priprema za uzvratnu borbu.

“Početkom septembra odlazim na bazične pripreme na Zlatibor. Zadržat ću se mjesec dana. Obezbijeđeni su mi vrhunski uslovi od strane promotorske kuće Balkanboxpromotion koja sarađuje s najjačim promotorskim kućama u Evropi. Planirano je da poslije toga imam meč sa Portugalcom Garsidom Domingezom. Tražio sam jačeg i ozbiljnijeg protivnika kako bih se vratio na najbolji mogući način i pripremio za borbu s Perriauxom. Mislim da bi se meč s Francuzom mogao održati u decembru. No, ovaj put ću se pripremati temeljitije. Naučio sam mnogo toga na greškama od prošli put kad sam se više fokusirao na organizaciju, nego na borbu. Zbog toga sam poražen”, kaže Buharalija za Sarajevo-x.com, naglasivši da je sada ubijeđen u trijumf.

Bh. bokser ističe kako će u budućnosti aktivno učestvovati u promociji ovog sporta.

"Od članova koji prolaze kroz našu školu trudimo se da izgradimo uzorne članove društva. Misim da ćemo u narednom period popularizirati ovaj sport u BiH. Imao sam sreću upoznati istaknuta bokserska svjetska imena braću Kličko, Nikolaia Valueva, Shannona Briggsa, Marka Hucka… Uvijek sam radio na promociji pozitivnih vrijednosti naše države", zaključio je naš sagovornik koji je u dosadašnji 35 borbi upisao 26 pobjeda i 9 poraza.