Pred VN Japana
8

Bottas: Opet očekujem timske zahtjeve, ali sve zavisi od situacije

Klix.ba
Valtteri Bottas (Foto: EPA-EFE)
Valtteri Bottas (Foto: EPA-EFE)
Vozač Mercedesa Valtteri Bottas smatra kako postoji mogućnost da će mu timske kolege opet zahtjevati nešto u toku naredne trke koja se u nedjelju vozi za Veliku nagradu Japana.

Bottas je nedavno na trci za Veliku nagradu Rusije prepustio pobjedu timskom kolegi Lewisu Hamiltonu, a iz ovog tima poručili su da je to surova realnost i da je Britanac prvi vozač koji se bori za šampionsku titulu.

Formula 1 nastavlja se već ovog vikenda kada će se voziti trka za Veliku nagradu Japana, a Bottas smatra da postoji mogućnost da će njegove timske kolege opet imati posebne zahtjeve za njega. Kako je istakao, da Hamilton nije imao probleme s gumama, možda bi mu dopustili da u Sočiju dođe do pobjede.

"To je ono što očekujem. Da li će opet zahtjevati nešto, prije svega zavisi od situacije. Lewis je imao problema sa gumama, a da nije, možda bi mi dozvolili da pobijedim u Rusiji", kazao je Bottas.

Hamilton je trenutno prvoplasirani u poretku Formule 1 sa 306 bodova, čak 50 više od Vettela. Na trećem mjestu je Bottas sa 189 bodova, tri više od Raikkonena.

U poretku timova, prvi je Mercedes sa 495 bodova, 53 više od Ferrarija. Na trećem mjestu je Red Bull Racing sa 292 boda.