MMA borba u Gdanjsku
254

Zaboravite na meč Mayweathera i McGregora: Poljski glumac se bori protiv bosanskog fitness modela

Klix.ba
Mislili ste da je borba između Floyda Mayweathera i Conora McGregora prošle godine bila besmislena? Spremite se za nešto još bizarnije.

Floyd i Conor su, za razliku od najavljene borbe između Tomasza Oswiecinskog i Erka Juna, borci. Doduše, u dva različita borilačka sporta, ali ipak - borci.

A ko su Oswiecinski i Jun koji će se 9. juna boriti na MMA eventu KSW 44 u poljskom Gdanjsku?

Tomasz Oswiecinski je 45-godišnji poljski glumac koji je već debitovao u MMA sportu kada je na eventu KSW 41 u decembru savladao izvjesnog Pawela Mikolajuwa.

Erko Jun je, ustvari Ermin Junuzović, 27-godišnji model za fitness proizvode i glavni trener u najvećem fitness centru u Antwerpenu. Rođen je u Bosni i Hercegovini, tačnije u Janji, a početkom rata u našoj zemlji njegova porodica je odselila u Belgiju.

Kako je prošle godine istakao u razgovoru za Klix.ba, uvijek se bavio borilačkim vještinama, a od malih nogu je trenirao taekwondo, pa tajlandski boks i na kraju je počeo trenirati MMA.

No, u 15. godini doživio je povredu na treningu zbog koje mu je noga ostala paralizovana, te je morao odustati od svog sna. Sada, to je već izvijesno, samo privremeno.

Ukoliko neko bude želio gledati ovu borbu, moći će je pogledati na stranici www.KSWTV.com.