Prijave do 1. 10.
172

Za Svjetsko prvenstvo u kickboxingu u Sarajevu se prijavilo već više od 700 učesnika

E. B.
Bosna i Hercegovina i grad Sarajevo ove godine bit će domaćini 22. Svjetskog prvenstva u kickboxingu. Ovo prvenstvo u seniorskoj konkurenciji, pod okriljem je WAKO organizacije, najistaknutije organizacije u ovom sportu.

Do sada, je prijavljeno više od 700 učesnika iz više od 20 zemalja svijeta što za grad Sarajevo i WAKO organizaciju predstavlja veliku motivaciju da sav sadržaj pripremi na najkvalitetniji način, jer prijave su tek počele i bit će okončane 1. oktobra 2019. godine.

Kickboxing bilježi sve veću popularnost u BiH, a u okviru Saveza djeluje oko 60 klubova iz oba entiteta. Ovo 22. svjetsko prvenstvo značajno će doprinijeti razvoju ovog sporta, ali i drugih djelatnosti i sfera u BiH, ali i podići ugled naše zemlje u okvirima međunarodnog sporta.

U narednom periodu, očekuje se dodatni broj prijava. Organizatori vjeruju da će ovaj događaj privući veliki broj posjetilaca i podstaći mlade ljude na zastupanje zdravih životnih stilova i sportskih aktivnosti.

Podsjetimo, 22. Svjetsko seniorsko prvenstvo u kickboxingu održat će se u periodu od 19. do 27. oktobra 2019. godine. U Olimpijskoj dvorani Zetra.