|

Yoel Romero rizikovao pa postao bogatiji za 27 miliona dolara

Yoel Romero rizikovao pa postao bogatiji za 27 miliona dolara
64
Klix.ba
29.5.2019. u 20:10
8
komentara
64

dijeljenja
Yoel Romero rizikovao pa postao bogatiji za 27 miliona dolara Yoel Romero (Foto: AFP)
UFC zvijezda Yoel Romero bogatiji je za 27 miliona dolara nakon što je dobio parnicu u tužbi protiv proizvođača suplementa, koji je uzrokovao njegov doping pad iz 2016. godine, javlja MMAmania.
Romero je prvo postigao dogovor s američkom agencijom za borbu protiv dopinga, a nakon što je zaprijetio da će iznijeti svoj slučaj na arbitražu smanjena mu je njegova prvobitna devetomjesečna suspenzija.

Zbog toga je bio suočen s dvogodišnjom zabranom bavljenja MMA-om, što bi u njegovim godinama značio vjerovatni kraj karijere.

USADA i Yoel su potom došli do dogovora kojim je Romerova suspenzija na kraju trajala šest mjeseci, a onda je Romero tužio kompaniju proizvođača suplementa Gold Star Performance.


Za suplement je dokazano kako je bio kontaminiran zabranjenom supstancom, što ga je dovelo u probleme pa je objavljeno kako je Romero pao na ibutamoren, na stimulator hormona rasta.

Nezavisna kompanija je testirala suplement i spomenuta supstanca je pronađena pa se Romero uputio na sud američke savezne države New Jersey i tamo je ostvario veliku pobjedu.

"Ukupna cifra je 27,45 miliona dolara. Dakle, Yoel je 3 miliona dolara dobio za izgubljene plate, 3 miliona dolara za štetu koja je nanesena njegovom ugledu, 3 miliona dolara za nanesenu emocionalnu. Sve to je utrostručeno zbog kršenja pravila u američkom zakonu koji štiti konzumente da budu žrtve proizvođača", pojasnio je ESPN.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...