U svom stilu
139

Wilder kritikovao taktiku Joshue: Možda svijet želi vidjeti ovo sra*e u stilu Klička

N. K.
Deontay Wilder (Foto: Twitter)
Deontay Wilder (Foto: Twitter)
WBC-ov teškaški prvak Deontay Wilder kritikovao je taktiku Anthonyja Joshue, koji je sinoć sigurno vratio WBA, WBO, IBF i IBO pojase teškaškog prvaka svijeta u glavnoj borbi večeri spektakla u Saudijskoj Arabiji protiv Andy Ruiza.
"Napravio je što je morao kako bi pobijedio. Trčao je po ringu cijelu borbu. Imao je Klička u kampu u pripremi za borbu i bio je poput Klička. To je sve što je napravio. Čovječe, želiš izdominirati protivnike. Možda sam previše žestok za ovu eru, možda svijet želi vidjeti lijepo sra*e, ali moj mentalitet je drugačiji nego kod ostalih boraca. Kada razmišljam o sebi kao prvaku, želim ući u ring i rasturiti protivnika. Neću ući u ring, nakon što sam izgubio od istog lika, kako bih plesao, hvatao ga, koristio direkt i onda ga još malo držao. Ući ću i pokazati svijetu da sam najbolji i da mi niko nije ni blizu, pogotovo kada znamo u kakvom smo vremenu u teškaškoj diviziji. Vrijeme je za dokazati ko je najbolji", rekao je Wilder za The Athletic.

Wilder je potom objasnio razliku između svog i Joshuinog mentaliteta u ringu istaknuvši kako je Britanac mnogo puta mogao završiti Ruiza nakon što ga je pogodio desnicom, ali je bio neodlučan.

"Njegov mentalitet je bio da ide preživjeti, Kličkovom metodom. Razlika je što ja razmišljam poput zvijeri, ratnika, kralja i cara. Ukoliko se Joshua zove kraljem, onda je samo pristojan kralj. Ovo je brutalan sport i ja ga tako tretiram. Ne pokazujem ljubav nikome u tom ringu", poručio je Wilder.

Podsjetimo, Joshua je sinoć na bodove pobijedio Ruiza, Meksikanca koji ga je šest mjeseci ranije nokautirao u New Yorku i senzacionalno mu oduzeo sve pojaseve.