707 učesnika
246

U Tešnju održan Internacionalni kickboxing kup Balkan Open

Klix.ba
U organizaciji Centra borilačkih sportova Tešanj je 24. marta održan je Internacionalni kickboxing kup Balkan Open 2018.

Na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju nastupilo je 707 učesnika iz 96 klubova iz 15 zemalja. Takmičenje je održano na da bokserska ringa i četiri tatami borilišta.

Balkan Open kao jedan veliki sportski događaj u okviru kalendara svjetske WAKO federacije ove godine je održan tradicionalno deseti put u odličnoj fer i sportskoj atmosferi. Vrhunski nivo organizacije pokazao je da se ovaj značajni kickboxing turnir iz godine u godinu poboljšava na svaki način, od broja učesnika takmičara i zemalja, kvaliteta boraca, prisutnosti visokih zvaničnika svjetske federacije ,prisutnosti medija pa do velikog broja publike.

Takmičarski dio je pokazao da su boraci koji su nastupali imali visok nivo kvaliteta evropske i svjetske klase. Promotor ovog vrhunskog sportskog događaja bio je podpredsjednik Balkanske kickboxing federacije Alija Ogrić.

Zahvaljujući 36 domaćih i stranih sudija suđenje je bilo na vrhunskom nivou.

Zemlje učesnice Balkan Open 2018 su bile Austrija, Slovenija, Mađarska, Slovačka, Hrvatska, Srbija, Bugarska, Moldavija, Makedonija, Crna Gora, Danska, Grčka, Izrael, Poljska i Bosna i Hercegovina.

Najbolji tim u ring disciplinama je tim WAKO Makedonija, a u tatami disciplinama je najbolje rezultate ostvario tim Masaru iz Bugarske.