Učestvovalo 88 klubova
265

U Tešnju održan Balkan Open u kickboxingu, najuspješniji takmičari iz BiH

Klix.ba
U Tešnju je 23. i 24. martau Sportskoj dvorani Tešanj održan Internacionalni kickboxing kup Balkan Open 2019 i to 12. put po redu u organizaciji Centra borilačkih sportova Tešanj i Kickboxing saveza Bosne i Hercegovine.

Ove godine na Balkan Open okupio je 642 takmičare iz 88 klubova iz 15 zemalja i to Austrije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Srbije, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Izraela, Moldavije, Crne Gore, Grčke, Poljske, Litvanije i Bosne i Hercegovine.

Takmičarski dio organizovan je u dva dana u Sportskoj dvorani Tešanj u svim kickboxing disciplinama i svim uzrasnim kategorijama na ukupno šest borilišta, dva boksreska ringa i četiri tatamija, koje je proteklo u fer i korektnom sportskom nadmetanju.

Supervizor Balkan Open-a bio je tehnički direktor WAKO federacije Romeo Deša, a glavni sudija Neđo Bratić iz BiH. Pored tehničkog direktora WAKO federacije takmičenju su prisustvovali i predsjednik Balkanske federacije Vladimir Sitar, kao i predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza Tomislav Bilandžić.

Na ceremoniji otvaranja prisustvovao je i Načelnik općine Tešanj Suad Huskić kao i predstavnik Udruženja privrednika biznis centar Jelah – Tešanj Mesud Ajanović koji je i otvorio manifestaciju kao generalni sponzor Balkan Open 2019.

U ukupnom plasmanu od 88 klubova najuspješniji tim u ringovnim disciplinama bio je KBV Flek Tom Cat Tuzla, a u tatami discipline team CBS Tešanj iz Tešnja. Kompletan Izvještaj možete pogledati ovdje.