|

Takmičari iz 59 zemalja na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu u Sarajevu

Takmičari iz 59 zemalja na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu u Sarajevu
178
N. K.
21.10.2019. u 14:05
2
komentara
178

dijeljenja
Takmičari iz 59 zemalja na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu u Sarajevu Foto: FENA
Reprezentativci iz 59 zemalja odmjerit će snage na 22. svjetskom seniorskom prvenstvu u kickboxingu koje će biti održano u Sarajevu od 22. do 26. oktobra, istaknuto je na pres-konferenciji danas u Sarajevu.
Direktor Prvenstva Alija Ogrić precizirao je da će više od 800 takmičara nastupiti na manifestaciji koja će zvanično biti otvorena sutra u dvorani Zetra te da je superfinale na programu 25. oktobra.

Predsjednik Svjetske kickboxing organizacije (WAKO) Roy Beker izjavio je da je ovo prvenstvo posebno važno jer je prvo otkako je kickboxing dobio status olimpijskog sporta.

"Imate fantastične hotele, dvoranu i fantastičan grad i za mene je ispravna odluka da ovo prvenstvo prvi put bude održano u Bosni i Hercegovini i veoma smo sretni što smo ovdje", rekao je Beker.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević istakao je da, u ime Vlade FBiH koja je generalni sponzor prvenstva, zahvaljuje WAKO federaciji na dodjeli domaćinstva Bosni i Hercegovini.

"Izuzetno nam je drago zbog toga jer je Sarajevo još uvijek prožeto duhom olimpizma i željeli smo da damo punu podršku ovom takmičenju", rekao je Bukvarević.

Dodao je da Bosna i Hercegovna u posljednje vrijeme dokazuje da ima značajan broj dobrih takmičara u borilačkim sportovima, što potvrđuju medalje koje oni donose s različitih svjetskih takmičenja.

Selektor bh. kickboxing reprezentacije Salko Zildžić naveo je da su učinili sve da takmičare pripreme na najbolji način te da očekuje nastavak dobrih rezultata i osvajanja medalja sa prethodnih prvenstava.

"Imamo Ahmeda Krnjića koji je na evropskom i svjetskom prvenstvu osvajao srebrene medalje i očekujemo da će sada u Sarajevu pokušati da se popne na najviše postolje", kazao je Zildžić i dodao da se dosta očekuje i od Igora Emkića, Mesuda Selimovića i Jasmine Merdić.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...