Brojne medalje za BiH
401

Taekwondo reprezentacija BiH je prvak Balkana, Husić zadovoljan provjerom pred Manchester

D. P.
Brojne medalje za BiH (Foto: Taekwondo savez BiH)
Brojne medalje za BiH (Foto: Taekwondo savez BiH)
Taekwondo reprezentativci Bosne i Hercegovine upisali su sjajne rezultate na Balkanskom prvenstvu u Sarajevu i ponijeli su epitet prvaka Balkana.

Nakon što je prošle godine BiH osvojila naslov prvaka na Balkanskom prvenstvu u Albaniji, ove godine je odbranjen naslov u Sarajevu.

Na 23. Balkanskom prvenstvu u teakwondou, koje se protekla dva dana održavalo u Sarajevu, učestvovalo je više od 600 takmičara iz 11 zemalja, a BiH je u ukupnom poretku iza sebe ostavila Tursku i Srbiju.

"Izuzetno smo ponosni na sve naše takmičare koji su branili boje svojih klubova, ali i cijele BiH, koja se ima čime ponositi", naveli su iz državnog saveza.

Do nove zlatne medalje stigao je i najbolji bh. taekwondoista Nedžad Husić, koji se ovoga puta okušao i u ulozi trenera.

"Balkansko prvenstvo mi je bila posljednja provjera pred odlazak u Manchester te ujedno i odličan sparing, s obzirom na to da sam želio vidjeti u kakvoj sam formi. Na kraju je sve išlo po planu. Odradio sam prvi meč u kojem sam ostvario ubjedljivu pobjedu protiv predstavnika Turske, čime sam jako zadovoljan", rekao je Husić, koji se osvrnuo i na finalni meč, ali i ulogu trenera:

"Nažalost u finalnom meču, predstavnik Turske se nije pojavio, te sam osvojio naslov pobjednika Balkanskog prvenstva. Također, na 23. Balkanskom prvenstvu sam se pojavio i u ulozi trenera, a moram istaći da sam ponosan sam sve svoje borce, koji su odradili niz dobrih borbi.Spreman i pun optimizma idem u Manchester na Finalni Grand Prix (G-10), gdje će učestvovati najboljih 16 boraca sa liste", naveo je borac koji ima velika očekivanja uoči Olimpijskih igara u Parizu naredne godine.

Zlatne medalje donijeli su Džejla Makaš, Ejla Makaš, Ibrahim Đonko i Sadmir Habibović iz Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo. Članica ocog kluba Anja Hrgić osvojila je bronzu.

Iz TKD Novi Grad pohvalili su se i osvajanjem medalja u konkurenciji kadeta. Emin Demić je osvojio zlato, Inela Sakić, Adin Hodžić i Eldar Ramić srebro te Hatidža Alijagić i Ahmed Šabanović bronzu.

Sjajne rezultate ostvarili su i taekwondoisti visočke Bosne pa su zlata osvojili Davud Mušija i Amer Gladović, dok su viceprvaci postali Amina Hrvat i Mehmed Čaluk. Bronzu je osvojio Azur Agičić.