Duel velikih prijatelja
6

Stravična priča nakon borbe: Najboljem prijatelju oštetio mozak, odstranili mu dio lobanje

D. P.
Haley prati vijesti o prijatelju (Foto: Instagram)
Haley prati vijesti o prijatelju (Foto: Instagram)
Novozelandski kickbokser Chase Haley shrvan je nakon što je nanio užasne povrede svom najboljem prijatelju Riineu LeComteu tokom borbe.

Sudbina je htjela da se u borbi sastanu veliki prijatelji, a Haley je nanio teške povrede LeComteu zbog kojih je završio na intenzivnoj njezi s teškim oštećenjem mozga.

Dvojac se za vikend borio za naslov. Organizator borbe Robert Ngari-Dean rekao je za NZ Herald da se LeComte činio dobro nakon borbe te da ga je pregledao doktor pored ringa. Navodno, čak je prisustvovao i zabavi u organizaciji samog takmičenja, ali da je popio samo jedno piće i otišao jer se nije osjećao dobro.

Haley je tako slavio protiv najboljeg prijatelja da mu je nanio teško oštećenje mozga zbog kojeg su mu morali odstraniti dio lobanje.

Zbog toga, pobjednik meča je sada shrvan. S druge strane, LeComte je još uvijek na odjelu intenzivne njege, ali se oporavlja.

"Svaki put kada uđemo u ring, preuzimamo rizik. Uvijek se molim prije svake borbe kako bih bio siguran da ćemo svi sigurno otići kući svojim porodicama. U ovom slučaju to se nije dogodilo. Ovo mi je zadalo najveći strah u životu, promijenio mi se pogled na sve", rekao je Haley te preko Instagrama pozvao na molitve za svog prijatelja:

"Moj brat Riine LeComte je pretrpio povredu glave tokom borbe i doktori su mu otkrili krvarenje u mozgu. Najblaže rečeno, ogorčen sam i molim se da pobijedi u najtežoj borbi do sada", zaključio je Novozelađnanin.