Zaslužena pobjeda
48

Stipe Miočić objavio fotografiju s UFC pojasom i poslao jasnu poruku

N. K.
Stipe Miočić (Foto: Instagram)
Stipe Miočić (Foto: Instagram)
Američki MMA borac hrvatskih korijena Stipe Miočić spektakularnim preokretom na UFC-u 241 savladao je Daniela Cormiera i vratio naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji.
Iako je tri runde Stipe bio u podređenom položaju budući da mu je Cormier nanio nemjerljivo više štete, u četvrtoj je Miočić strašnom serijom sudaca dovršio svog protivnika.

Nakon borbe je opisao šta mu je sve prošlo kroz glavu kad se dogodio čudesan preokret za koji je posebnu čestitku dobio i od svoje supruge Ryan Marie.

"Znao sam da ga boli svaki moj udarac, znao sam da ga uništavam aperkatima. Samo nastavi, samo nastavi, negdje će se otvoriti, Hoću van. Dosta mi je, umoran sam. Želim ići kući", ispričao je Miočić šta mu je prolazilo kroz glavu tokom preokreta.

Stipe je potom na društvenim mrežama objavio fotografiju iz svlačionice gdje je ponosno pozirao s pojasom uz poruku javnosti, ali i svojim protivnicima kako je on "najopakiji čovjek na svijetu".

Podsjetimo, Miočić je naslov prvaka u teškoj kategoriji u UFC-u odbranio rekordna tri puta prije nego je prošle godine izgubio od Cormiera i od tada se nije borio.