UFC 251
62

Spektakl u Abu Dhabiju: Usman dominantno pobijedio Masvidala i odbranio titulu UFC prvaka

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Kamaru Usman zadržao je titulu u velter kategoriji nakon što je odlukom sudija pobijedio Jorgea Masvidala na UFC-u 251.

U prvoj rundi Masvidal je bio nešto konkretniji, imao je nekoliko dobrih udaraca i pogađao je Usmana u glavu, dok je druga runda gotovo u potpunosti pripala Usmanu koji je sve vrijeme držao Masvidala uz ogradu i tako skupljao bodove.

Tek na kraju druge runde se Masvidal osloboio i opet uputio nekoliko dobrih udaraca prema Usmanu, koji je nakon toga osvojio i treću rundu, na gotovo sličan način kao i drugu, a prednost koju je stekao u prve tri runde Usman je iskusno držao i u preostale dvije te je odlukom sudija na kraju stigao do pobjede.
U ranijim borbama, Alexander Volkanovski je u u perolakoj kategoriji odlukom sudija pobijedio Maxa Hollowayja, a ta odluka privukla je puno pažnje i sigurno će se još puno raspravljati o njoj, iako je jasno da se prednost uvijek daje onome koji brani naslov prvaka.

U bantam kategoriji koja je trenutno slobodna nakon što je Henry Cejudo objavio kraj karijere borili su se Pjotr Jan i Jose Aldo, a pobjeda je na kraju pripala Janu koji je slavio tehničkim nokautom u trećoj rundi.

U ženskoj kategoriji, najviše pažnje privukao je duel između bivših prvakinja u slamka kategoriji Jessice Andrade i Rose Namajunas, a pobjeda je na kraju pripala Amerikanki koja je slavila na bodove.

UFC 251 je održan na otoku Yas u Abu Dhabiju. Borci su bili izolovani na otoku daleko od koronavirusa i, prema ranijim najavama, imali su sve što su poželjeli na otoku kojeg je zakupio Dana White.