U početku sve demantovao
296

Redžović sada tvrdi: Puki je mene prvi napao, postoji svjedok i snimak

H. H.
Adnan Redžović (Foto: Instagram)
Adnan Redžović (Foto: Instagram)
Iako je prvobitno u izjavi za Klix.ba demantovao fizički sukob s Ironom Pukijem, Adnan Redžović se naknadno oglasio putem svog advokata i poručio je da se samo branio nakon što je nanio teške tjelesne povrede najboljem bh. bokseru.
Incident se desio u zgradi Općine Centar, a Puki je, nakon napada završio na Kliničkom urgentnom centru gdje mu se pružila liječnička pomoć i gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede.

Nakon svega, Redžović je naknadno uhapšen zbog narušavanje javnog reda i mira i nanošenja teških tjelesnih povreda, a u demantu koji je uputio navodi:

"U potpunosti demantujem da je danas u Općini Centar Sarajevo došlo do fizičkog obračuna između mene i Edina Puhala. Edin Puhalo je mene napao u prostorijama Općine Centar gdje sam se ja samo branio od njegovog napada. Meni moj kodeks i odgoj ne dopušta da bilo koga udarim sa leđa. Napad na mene se desio u Općini i to je sve zabilježeno na videonadzoru i na snimku se vidi da sam ja u samoodbrani branio.

Prilikom napada na mene nisam bio sam u mom društvu je bio i gospodin Almin Kasalo, koji je svemu svjedočio. Meni je žao što je do toga došlo, morao sam se braniti. Prijetnja koja je upućena meni putem video snimka nakon događaja, nije prva koju je on uputio, već je i ranije upućivao prijetnje putem poruka i meni i mojoj porodici, ministru i drugim ljudima", navodi se u demantu koji potpisuje advokat Damir Alagić.

Podsjetimo, od ranije postoji animozitet između ova dva boksera budući da Redžović preko društvenih mreža osporava Pukijeve bokserske uspjehe.