Ponosan na zemljaka
2k

Putin primio Habiba i zamolio njegovog oca: Nemojte biti previše strogi, zadatak je ispunjen

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Rusije Vladimir Putin danas je primio UFC šampiona Habiba Nurmagomedova te mu je tom prilikom čestitao na odbrani šampionskog pojasa lake kategorije u meču protiv Irca Conora McGregora.

Habib je prošlog vikenda porazio McGregora nakon što mu je Irac predao borbu u četvrtoj rundi, a nakon borbe viđen je nezapamćen haos s obzirom na to da je ovaj Rus preskočio ogradu i nasrnuo je na članove McGregorovog tima.

Također, članovi njegovog tima uskočili su u oktagon gdje je došlo do sukoba sa samim McGregorom, a sve je srećom završeno bez ozbiljnijih posljedica zahvaljujući brzoj reakciji osiguranja.

Habib se ovom prilikom izvinio Putinu zbog ponašanja nakon borbe te je rekao da zbog brojnih uvreda na račun njega, njegove porodice i njegove vjere nije mogao obuzdati svoje ponašanje. U svom stilu, Putin je zamolio njegovog oca da ne bude previše strog prema njemu.

"Zamolit ću vas da ne budete previše strogi prema njemu, zato što ste ispunili glavni zadatak, dostojanstveno i ubjedljivo", kazao je Putin.

Putin je također istakao da je ponosan na uspjeh ovog MMA borca, a na kraju je rekao da su svi u Rusiji kao jedna velika porodica u kojoj mora da postoji međusobno razumijevanje.