"Ne želim trash talk"
66

Puhalo poručio Belji: Ako se budem borio za prvaka svijeta, rado ću ti ponuditi jednu od predborbi

E. B.
Edin Puhalo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Edin Puhalo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je jučer pokrenuta priča, najprije stidljivo, a potom i otvoreno o potencijalnom meču između evropskog bokserskog prvaka Edina Puhala u cruiser kategoriji i najbolje rangiranog bh. borca Damira Belje, danas su se obojica nastavili oglašavati putem svojih Facebook profila.
Beljo je danas pozvao Puhala na meč, te je poručio kako sav prihod od meča želi pokloniti u humanitarne svrhe Zavodu za zbrinjavnje mentalno invalidne dijece i omladine Pazarić.

Također, 34-godišnji Mostarac je poručio kako nije tačna priča da je Puhalo tražio da se bori protiv njega.

Puhalo je odgovorio na Facebooku kako izuzetno poštuje Belju, ali i da se zna na koji način se dolazi do borbe za pojas evropskog prvaka u WBO organizaciji.

"Tačno te razumijem Damire kako se osjećaš i poštujem sve što si napravio u svojoj karijeri. Poštujem i cijenim i tvoju želju i volju da se što prije vratiš na veliku boksersku scenu nakon nesreće koju si imao. Vidim da stalno prebacujes lopticu na mene i govoriš da bi besplatno boksao sa mnom.

Naravno da bi, ja sam prvak Evrope i ti vrlo dobro znaš kakav je to osjećaj. Imao si ga priliku doživjeti, bez da ti taj osjećaj iko kvari.

Čast mi je što u meni vidiš protivnika preko kojeg bi se ponovo mogao lansirati u orbitu, ali situacija je mnogo drugačija u odnosu na prije dvije-tri godine!

Mukotrpno sam radio da bih danas bio tu gdje jesam! Bez ičije pomoći, samo sa vjerom u Boga, nadajući se najboljem i uspio sam! Osvojio sam titulu, odbranio sam je i sanjam svoj san", poručio je Puhalo.

Popularni Iron Puki je izjavio da je spreman da se bori protiv bilo koga, pa i Belje.

"Čeka me uskoro i borba za svjetskog prvaka, a ko će mi biti naredna prepreka na tom putu sasvim je nebitno. Možeš biti ti, može biti bilo ko jer znam koliko vrijedim i znam da je ring jedino mjerilo.

Drago mi je da si me se baš sad sjetio, jer svojim 'izazivanjem' pokazuješ da sam uspio da, od amatera kojeg si pobijedio nakon mojih nekoliko borbi, a tvojih više od 50, napravim karijeru u najjačoj bokserskoj Federaciji. Neću se spuštati na nivo ulice ili 'trash talka', niti te izbjegavam. Nudim ti rješenje", poručio je Puhalo i dao svoj prijedlog.

"Obrati se mojoj promotorskoj kući Ketty boxpromotion, dogovorite se, obavijesti WBO da želiš borbu protiv prvaka Evrope i sačekaj odgovor! Ukoliko sve bude u redu, vidimo se u ringu, a do tada poduzmi sve korake da dođe do borbe", objasnio je Puhalo.

Čak i ako ne dođe do borbe, Puhalo je spreman pomoći Belji da se vrati u sami svjetski vrh.

"Ukoliko slučajno ja prije toga dobijem ponudu za borbu za svjetskog prvaka, rado ću ti ponuditi jednu od predborbi jer mi bokseri se moramo paziti jedni između drugih, pogotovo jer nas nema puno vrhunskih u BiH", poručio je 31-godišnji Puhalo.