Moguć bh. okršaj
200

Beljo poručio Puhalu: Nikad me nisi zvao za meč, hajde da boksamo za Zavod u Pazariću

D. B.
Damir Beljo (Foto: Ž.M./Klix.ba)
Damir Beljo (Foto: Ž.M./Klix.ba)
Bh. bokser Damir Beljo ponovo se oglasio na svom profilu na Facebooku i ponudio također našem boskeru Edinu Puhalu alias Iron Pukiju, da odrade meč koji bi sigurno obradovao sve ljubitelje boksa u našoj zemlji.

Beljo je spreman odraditi meč koji bi imao humanitarni karakter.

"Gledajte, svaka čast Edinu i njegovim saradnicima! Ne volim laži, a Edin nikad mene nije zvao da bi boksao sa mnom, niti sam ja upoznat o tome da je on želio meč sa mnom. Jednom mi je rekao, u tom smislu da bi, da dođe do toga, to bio dobar meč.

Iz svega priloženog što se dešava nakon što sam rekao da je vrijeme da boksa sa mnom, vidi se da to izbjegavaju. Imate danas veoma kvalitetnih boksera za koje smatram da su kvaliteniji od nekih u vrhu, ali su na nekim počecima karijere, kao recimo u mojoj kategoriji Babić i Filipi iz Hrvatske, Bošnjak iz BiH, ali nemaju još, hajmo reći, dovoljan broj mečeva i ljudima koji već imaju renome nisu interesantni jer su odlični, a nedovoljno rangirani. Tako da, svako bi odmah u finale. Danas sam ja najranigraniji (nisam rekao najbolji iz poštovanja prema kolegama reprezentativcima), Puhalo je iza mene nekih 25 mjesta, ali ima WBO evropski pojas.

Sad kaže kao obrati se menadžeru u vezi s honorarom, pa čovječe, protivnika koji je boksao s tobom ste platili da boksa (što je normalno, jer neće džaba da boksa), također kad ste uzimali pojas (to je normalno pogotovo ako si domaćin). I taj čovjek i svi s kojima si boksao su daleko ispod mene, a ja se nudim bez ijednog feninga da boksam i sve od prodaje ulaznica neka organizator daruje u humanitarne svrhe (recimo, Zavod za zbrinjavnje mentalno invalidne dijece i omladine Pazarić). Ako želiš biti prvak svijeta ili boksati za svjetski naslov, nikad veću priliku nećeš dobiti, jer u slučaju da mene dobiješ, koji Bogu hvala dobro kotiram, ti ćeš profitirati. Ako odmah ne dobiješ priliku, zasigurno maksimalno još jedan meč i boksat ćeš, mada mislim iskreno da bi odmah dobio priliku ako bi me pobjedio. Nije mi cilj bilo čime ikoga uvrijediti pa tako ni Puhala i on to zna. Ako već pričaš da si najbolji, a ja se s tim nikako ne slažem, evo dolazim ti bez ijedne marke i da srcem boksamo i pokažemo srce i u ringu i van njega za tu djecu i mlade koji nemaju nikakvih uvjeta. Kao amater si izgubio od mene u prvoj rundi u finalu državnog prvenstva, ali OK. Bio si neiskusan, a i svako može da izgubi, tako da to zaboravimo. Danas si evo napravio karijeru i ja sam Bogu hvala, pa je sad vrijeme da boksamo. Svako dobro želim i Edinu i svima i nadam se da će ovo ići ka dogovoru i realizaciji meča", napisao je Beljo na Facebook profilu.

Podsjetimo, Puhalo je prije nekoliko dana u Sarajevu odbranio titulu prvaka Evrope po WBO verziji.