Spreman za maj
34

Prvaka lake kategorije UFC-a više zanima novac od titule: Oliveira želi borbu s McGregorom

E. B.
Conor McGregor i Charles Oliveira (Montaža: Klix.ba)
Conor McGregor i Charles Oliveira (Montaža: Klix.ba)
Informacija koja se pojavila u američkim medijima uzburkala je MMA javnost, a ona glasi: Conor McGregor bi se trebao boriti sa prvakom lake kategorije UFC-a Charlesom Oliveirom.
Oliveira je ovog mjeseca pobijedio Dustina Poiriera i odbranio titulu, te se kao logičan protivnik u narednoj borbi nametao prvi na listi izazivača Justin Gaethje.

No, čini se da će Gaethje morati pričekati jer je McGregor, koji je tek deveti na listi izazivača, došao u prvi plan, a ni Oliveira nema ništa protiv odmjeravanja snage s Ircem.

"Conor me pitao kada bih se mogao boriti protiv njega, pa da mu poručim: maj mi odgovara. Ovu borbu s nestrpljenjem čekamo ne samo on i ja, već i čitav svijet. I zato - idemo se boriti", poručio je Oliveira.

No, postoji jedan problem. McGregor se udebljao 16 kilograma, te je teško očekivati da se vrati u laku kategoriju. No, to Oliveiri ne smeta.

"Nije bitno u kojoj kategoriji se borimo. Možemo i u velteru i u srednjoj kategoriji, ne mora biti borba za pojas. Ja sam spreman", rekao je Oliveira.

Na osnovu ovih rečenica da mu nije bitna kategorija ni odbrana pojasa jasno je da Brazilac računa na činjenicu da će od borbe sa McGregorom zaraditi najviše novca do sada.

Sada je na gazdi UFC-a Dani Whiteu da mu to i omogući.