Istinski sportaš
158

Poirier u suzama nakon poraza od Habiba: Kako ću se svako jutro pogledati u ogledalo?

K. H.
MMA borac Dustin Poirier vrlo emotivno je doživio poraz od Habiba Nurmagomedova u borbi za prvaka svijeta u lakoj kategoriji, a on je nakon meča sa suzama u očima rekao da je iznevjerio sebe i da niko na svijetu nije želio pobjedu više od njega samog.
Nevjerovatni Degestanac gušenjem u trećoj rundi stigao je do 28. pobjede u karijeri, a sam Poirier u jednom trenutku imao je sjajnu situaciju i barem na trenutak se činilo da bi mogao savladati nevjerovatnog Habiba. Ipak, prvak se po ko zna koji put izvukao iz vrlo teške situacije, okrenuo je borbu u svoju korist i gušenjem je stigao do nove pobjede u briljantnoj karijeri.

Poirier je nakon meča rekao da je iznevjerio sam sebe te kako smatra da je u pojedinim situacijama mogao bolje reagovati.

"Teško je bilo šta reći, imam osjećaj kao da sam iznevjerio sebe. Cijelu karijeru sam se spremao za ovaj meč, za ovaj trenutak i najgore od svega je što znam da je bilo sitaucija u kojoj sam mogao uraditi više. Bio sam zaista spreman, a sada se s ovim rezultatom svako jutro moram pogledati u ogledalo. Ipak, ako sam išta naučio kroz ovaj sport u prošlosti, to je da u svim dobrim trenucima budem zahvalan, a u teškim gospodin tako što ću otići kući i provesti vrijeme s porodicom", kazao je kroz suze izazivač za titulu.

Nakon toga, on je rekao da mu je nakon ovog poraza potrebno vrijeme da razmisli šta i kako dalje te je dodao da je on sam najviše želio pobjedu protiv Habiba.

"Ovo je bio jako dug put i zaista sam ponosan na sve što sam napravio, a sada mi je najiskrenije potrebno vrijeme kako bi razmislio. Žao mi je zaista ako sam nekoga iznevjerio svojim nastupom, a garantujem vam da sam pobjedu želio više nego bilo šta u životu", dodao je na kraju Poirier.