Ostao šampion
824

Habib u Poirierovoj majici proslavio pobjedu: Elhamdulillah, ovo je pravo poštovanje

K. H.
MMA borac Habib Nurmagomedov odbranio je titulu prvaka UFC-a u lakoj kategoriji savladavši Dustina Poiriera, a nakon meča bio je jako sretan zbog pobjede i ovaj put sve je prošlo bez incidenta.
Habib se na početku svog obraćanja prvo zahvalio svim ljudima koji su već godinama uz njega i kako je rekao, bez kojih ovakvi rezultati ne bi bili mogući. Tu se, prije svega, misli na njegovog oca i mentora, zatim trenera i braću s kojom svakodnevno trenira.

"Elhamdulillah. Ne znam iskreno zbog čega imam toliko dobrih stvari u svom životu, želio bih se prvo zahvaliti Bogu, a zatim mom ocu. Veliko hvala i mom treneru Javieru Mendezu, mojoj braći s kojom sam odrastao i sve što imam u životu, stekao sam zahvaljujući svim ovim pomenutim ljudima", rekao je Habib nakon borbe.

Habib je ostvario 12. pobjedu u UFC-u, a ovo mu je bila i 28. pobjeda u MMA borbama u karijeri iz isto toliko mečeva.

Ovaj MMA borac pobjedničku izjavu davao je u majici svog protivnika, a javni prostor iskoristio je kako bi objasnio razlog takve odluke.

"Ovu majicu nosim jer znam da se Dustin bavi humanitarnim radom, ja obećavam da ću je prodati i sav novac poslati njemu. To je ono što iskreno želim. Ljudi me pitaju kako je moguće da između nas dvojice ima toliko poštovanja. Svi znate šta se desilo nakon moje prošle borbe, radio sam lude stvari i vrijeme je da se to zaboravi. Treneri vas uvijek prvo uče da poštujete mjesto gdje vježbate, ljude iz svog tima, trenere, a mi smo večeras pokazali šta je MMA. To je poštovanje, a ne prazna priča", dodao je Habib.