Sa zvukom sirene
89

Pogledajte najluđi UFC finiš u historiji organizacije

Piše: N. K.
Foto: AFP
Foto: AFP
Yair Rodriguez i Chan Sung Jung borili su se u glavnom meču na 25. rođendanu UFC-a u Denveru, a završilo je jednim od najspektakularnijih prekida u historiji ove organizacije i pobjedom Meksikanca u posljednjoj sekundi.

Dvojac je odradio 25 minuta bespoštedne razmjene udaraca, dok je meč završen nokautom u petoj rundi praktički sa zvukom sirene i pobjedom Rodrigueza koji bi vjerovatno izgubio jer je u sudijskim karticama Korejac bolje stajao.

Rodriguez je doslovno u posljednjoj sekundi eventa laktom bez gledanja pogodio Korejca, kojem je ovo bila prva borba nakon godinu i po pauze.

"Izvinjavam se svima koji su navijali za mene i pomagali mi, hvala im. Onima koji me mrze, čestitam. Nisam u stanju otići na avion tako da ću nekoliko dana ostati u bolnici prije nego se vratim u Koreju. Osramotio sam se", napisao je Jung na Twitteru.

"Pa, ovo je najluđi prekid u historiji. Ostala je još sekunda, a onda mu je sjeo taj lakat. Meksikanac je gubio, Korejac je imao sve u svojim rukama, trebao je izdržati samo sekundu. Kakav finiš", zadivljen je bio i UFC-ov šef Dana White.

Inače, Rodriguez je za spektakularni nokaut nagrađen sa 100.000 dolara i to 50.000 za najbolju borbu večeri i još 50.000 za najbolju izvedbu.