Nokautirao rivala
61

Pogledajte kako je Fabjan u detalj najavio šta će uraditi u borbi, trener mu je dao nadimak

N. M.
Fabjan nokautira Žgelu (Foto: FNC)
Fabjan nokautira Žgelu (Foto: FNC)
Miran Fabjan glavna je tema borilačke javnosti u regionu nakon što je upisao i četvrtu pobjedu zaredom u MMA-u, a na domaćem terenu u Ljubljani je u subotu nokautirao Marija Žgelu.
Završio je 38-godišnji Slo Rocky posao za manje od minut borbe u prvoj rundi, pošto je silovitim udarcem lijevim krošeom bacio Žgelu na pod, a onda je nastavio sa sjajnim udarcima na koje "drvosječa iz Vinkovaca" nije imao odgovor te je meč prekinut.

Bila je to glavna borba događaja Fight Nation Championshipa 15 u Ljubljani, pred ispunjenim tribinama dvorane Stožice, a poslije meča je upravo FNC organizacija objavila interesantan video.

Naime, Fabjan je prije meča tačno najavio do u detalj šta će uraditi Žgeli u meču, a na kraju se obećanje i ispunio te na taj način nokautirao rivala.

U komentarima se javio Fabjanov trener Zelg Galešić, legendarni hrvatski Borac iz Pule, koji je svom "učeniku" dao nadimak "NostraFABJANus". Naravno, tako je aludirao na činjenicu da je predvidio tok borbe.

Najavu je Fabjan dao tokom jednog snimanja za najavu događaja, a video je poslije borbe postao viralan.

Podsjetimo, poslije meča je meč Fabjanu obećao najopasniji balkanski nokauter Darko Stošić, s kojim bi Slovenac trebao ukrstiti rukavice u Beogradu 1. juna.

Fabjan je izrazio želju da nakon toga učestvuje na K1 Grand Prixu u Sarajevu, a ostaje da vidimo hoće li mu se ona ispuniti.

Taj događaj u Sarajevu zakazan je za 29. juni, a organizator je naš proslavljeni bivši borac Dževad Poturak. Pobjednik turnira putovat će na završni turnir u Japanu.