Oproštaj u suzama
20

Pobijedio Andersona Silvu pa zajedno plakali u oktagonu: Žao mi je, volim te...

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
MMA borac Uriah Hall protiv Andersona Silve stigao je do najveće pobjede u karijeri, a nakon što je prekidom u četvrtoj rundi savladao ovog legendarnog borca, odmah mu je prišao, počeo se izvinjavati i plakati zajedno s njim.
Hall je početkom četvrte runde pogodio slavnog Brazilca u glavu, nakon čega ga je udario još nekoliko puta, što je natjeralo sudiju da prekine borbu, što je za Andersona Silvu značilo da će porazom završiti svoju karijeru.

Odmah nakon što je borba završena, Hall je prišao nekadašnjem prvaku, zagrlio ga i plakao s njim, što je sigurno najtužniji dio sinoćnje manifestacije.

"Žao mi je, jako mi je žao... Volim te, ti si razlog zašto se bavim ovim sportom, a još uvijek si jedan od najvećih", rekao je Hall poraženom Andersonu Silvi.

Ni legendarni Silva mu nije ostao dužan, pa mu je dao i nekoliko savjeta.

"Možeš osvojiti titulu, samo ovako nastavi, trudi se i uvijek daj sve od sebe", rekao je Anderson Silva dodavši da je jednom morao doći dan kada će se oprostiti.

Silva je još ranije najavio da će mu ovo biti posljednja borba, a kako je rekao, dugo vremena se psihički spremao za ovo.

"Znate, borci se bore, a kada uđeš u oktagon, onda imaš 50-50 šansu da pobijediš. Nekada nam je vrlo teško prestati, a danas je moj posljednji dan i sretan sam što sam odradio posljednju borbu za svoje navijače i svoju UFC porodicu", dodao je na kraju Silva.

U 23 godine profesionalnog bavljenja MMA sportom deset puta je branio titulu prvaka u srednjoj kategoriji UFC-a. Držao je pojas 2.457 dana i po tome je najdugovječniji prvak u svim kategorijama u UFC-u.

U MMA karijeri zabilježio je 34 pobjede uz 11 poraza od kojih je sedam došlo u posljednjih osam borbi.