Borba u Manchesteru
49

Parker pobijedio Furyja na poene i odbranio WBO titulu u teškoj kategoriji

Piše: E. B.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Joseph Parker je večeras pobijedio Hughieja Furyja na poene u Manchester Areni i odbranio titulu prvaka u teškoj kategoriji po WBO verziji.

Nakon što je dva puta otkazivao borbu u posljednji trenutak, rođak Tysona Furyja je tražio da se borba održi u njegovom rodnom gradu, na šta je samouvjereni Parker na kraju i pristao.

Parker je od početka borbe krenuo silovito, snažnim udarcima je pogađao Furyja koji se orjentisao na pogotke iz defanzive.

Pred kraj četvrte runde nakon slučajnog sudara glavama Furyju je pukla lijeva arkada, ali ga to nije spriječilo da nastavi boksati istim stilom.

Nakon 12 rundi pobjednika su odlučili glasovi sudija pored ringa koje su glasale za Parkera (118-110, 118-110, 114-114).

Ovo je Novozelanđaninu samoanskog porijekla bila 24. pobjeda iz isto toliko mečeva, te druga odbrana titule prvaka po WBO verziji.

Parker je ovom pobjedom stekao pravo izazvati Anthonyja Joshuu (19-0) koji drži pojaseve prvaka po WBA i IBF verzijama ili prvaka po WBC verziji Deontayja Wildera (38-0).