Pogledajte spektakl
42

Overeem u nevjerovatnoj borbi savladao Badr Harija i čuvenog borca poslao u penziju

D. P.
Spektakularna borba legendi (Foto: Screenshot)
Spektakularna borba legendi (Foto: Screenshot)
U noći iza nas održan je borilački spektakl i borba legendi Badr Harija i Alistaira Overeema, a na kraju je slavio izvrsni Nizozemac nakon velikog preokreta.

Najveći kickboxerski spektal godine održan je u okviru Glory eventa koji je održan sinoć u Arnhemu. Tu smo imali priliku gledati fantastičnu borbu dvojice boraca koji zajedno imaju više od 200 profesionalnih borbi.

Nakon trećeg međusobnog duela (do sinoć je bilo 1:1) slavio je Alistair Overeem pred domaćom publikom i to nakon velikog preokreta.

Badr Hari je bolje otvorio meč. Krenuo je smireno i čekao svoju šansu. Pogodio je Overeema s nekoliko "low-kickova" u finišu prve runde i jednoglasnom odlukom sudija dobio prvu rundu.

Nakon uvodne minute druge runde Overeem je završio na podu. Hari je pogađao dobre udarce i nastavio dominirati u ovoj borbi. Dobio je i drugu rundu nakon što su četvorica sudija glasala za Harija.

A onda smo vidjeli pravi spektakl i neočekivan preokret 42-godišnjeg Overeema koji se u kickboxingu nije takmičio još od 2010. godine.

Overeem je u trećoj rundi krenuo po preokret jer je morao završiti borbu i ne dozvoliti odluku sudije. Udario je rivala nekoliko puta koljenom, a onda je žestokim napadom poslao iskusnog Marokanca na pod.

Sudija je brojao, Hari se pridigao, ali bio je žestoko uzdrman. Iako se činilo da će Overeema spasiti samo finiš, na kraju je slavio na bodove nakon velikog preokreta kojeg je malo ko očekivao.

Nakon borbe i teškog poraza, Badr Hari je najavio povlačenje te će ovo najvjerovatnije biti njegova posljednja borba. U penziju će otići sa šest vezanih poraza.