Zanimljiv susret
6

Ngannou posjetio trening Reala, pogledajte kako Modrić izgleda pored zvijeri od 117 kilograma

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Bivši UFC-ov prvak teške kategorije Francis Ngannou posjetio je pripreme Real Madrida u Sjedinjenim Američkim Državama i tu priliku iskoristio je za razgovor s Lukom Modrićem, što je detalj koji je posebno objavio na svojim stranicama na društvenim mrežama.
Između ostalog, Modrić je pitao ovog borca kada će se opet boriti, a on mu je potvrdio da će to biti 28. oktobra i to bokserski meč protiv Tysona Furyja.

Pažnju je privukla i enormna razlika u fizičkoj konstituciji ova dva sportaša, iako je svakako riječ o najboljim pojedincima u svojim sportovima. Ngannou sa svojih 1,93 metra visine i 117 kilograma, pored Modrića koji je visok 1,72 metra i ima 66 kilograma, svakako je situacija koja je privukla posebnu pažnju.

Ngannou je napustio UFC nakon što se nije uspio dogovoriti oko detalja novog ugovora, a u budućnosti će se boriti u organizaciji PFL.

Ovaj borac je pobjedom protiv Stipe Miočića 2021. godine osvojio UFC-ov pojas prvaka, no oduzet mu je nakon što je napustio ovu organizaciju.

Ngannou i Fury će se boriti u Saudijskoj Arabiji 28. oktobra, a to će biti prva borba za Kamerunca od januara 2022. godine kada je pobijedio Ciryla Ganea i zadržao UFC-ovu titulu u teškoj kategoriji.

Otkako je napustio UFC, Ngannou je potpisao za Professional Fighters League (PFL), rivalsku organizaciju koja mu dozvoljava da boksuje prije nego debituje 2024. godine. Treba imati na umu da Furyjev WBC pojas nije ulog, no njegovi promoteri tvrde da se ipak ne radi o egzibicionom meču, nego o pravoj borbi.