Veliki adut BiH
89

Nedžad Husić ne ide na Olimpijske igre u Pariz! Koštao ga je neuspjeh u kvalifikacijama

N. K.
Nedžad Husić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nedžad Husić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jedan od najboljih bh. sportista Nedžad Husić (22) nije se uspio plasirati na predstojeće Olimpijske igre u Parizu.
Naime, Husić se danas u Sofiji borio na olimpijskom kvalifikacionom turniru u taekwondou, ali je bio poražen u četvrtfinalu rezultatom 2:1.

U prvoj rundi je tri sekunde prije kraja vodio 8:5, ali je poražen s 9:8. Druga runda pripala je Nedžadu, ali u trećoj odlučujućoj je poražen i nije uspio izboriti Olimpijske igre u Parizu.

Ranije je istaknuto da se najviše očekuje upravo od bh. najboljeg borca koji je na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio peto mjesto, što je najbolji dosadašnji plasman bh. sportista na svim dosadašnjim nastupima na igrama.

Dvadesetdvogodišnji član Taekwondo kluba Novi Grad iz Sarajeva na turniru u Sofiji bio je postavljen za drugog nositelja u kategoriji do 80 kilograma. U obraćanju medijima prije nekoliko dana Husić je kazao da je posljednji dio priprema u trajanju osam dana obavio na planini i da je spreman.

Bh. predstavnica Džejla Makaš je u međuvremenu pobijedila predstavnicu Rumunije s 2:0 i plasirala se u polufinale.

Pobjeda je dijeli od plasmana na Olimpijske igre i ona je naša posljednja taekwondo nada budući da su Petra Ždero i Dinko Šegedin već okončali svoje kvalifikacije.