Tri brza nokdauna
52

Nasukawa dobio batine od Mayweathera pa se opametio: Potcijenio sam ga, a to nisam smio

Klix.ba
Nasukawa i Mayweather nakon borbe (Foto: EPA-EFE)
Nasukawa i Mayweather nakon borbe (Foto: EPA-EFE)
Japanac Tenshin Nasukawa, koji je dobio priliku da se bori protiv Floyda Mayweathera, nokautiran je za samo dvije minute, a on je rekao da je potcijenio 41-godišnjeg američkog boksera i da je razočaran.

Prvih 60-ak sekundi Mayweather je plesao po ringu, a potom je uslijedio uragan. Tri brza nokdauna su natjerala ljude iz Nasukawinog ugla da bace peškir i tako okončaju borbu. To je mladom Japancu teško palo te je zaplakao nakon kraja borbe.

Nakon borbe je rekao da nije radio dovoljno dobro kako bi se spremio za meč te da će mu ovaj poraz poslužiti kao motivacija da još bolje radi u 2019. godini.

"Razočaran sam u sebe. Mislio sam da mogu bolje, ali ipak, moram prihvatiti činjenice i nastaviti prihvatati svaki izazov koji mi bude ponuđen. Naučio sam da nisam radio dovoljno dobro kako bih iskoristio ovu priliku, a ovaj poraz će mi dobro doći kako bih se motivisao i narednu godinu napredovao još više", kazao je Nasukawa.

On je također rekao da je potcijenio Mayweathera i da je tek sada shvatio koliko je on velik i dobar borac.

"Uprkos svim stvarima koje su se dogodile prije borbe, shvatio sam koliko je Floyd Mayweather zapravo veliki. Priznajem, potcijenio sam ga, a obećavam vam da ću doći do njegovog nivoa", završio je Japanac.

Iako je Floyd dobio borbu tehničkim nokautom, ona neće ići u njegov profesionalni skor, jer se radilo o egzibicijskom meču, a uprkos pojavljivanju u ringu Mayweather je istakao kako ostaje u penziji.