Kickbox
711

Na Ilidži održan WAKO Grand Prix BiH: Učestvovalo više od 530 takmičara

Klix.ba
Danas je u Kulturno-sportskom centru Ilidža održan tradicionalni, deseti po redu turnir WAKO Grand Prix BiH za pionire, kadete, juniore i seniore, u organizaciji Kick boxing akademije Ilidža, a pod pokroviteljstvom Općine Ilidža i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Posjetioci i ljubitelji kick boksa, te veliki broj sportskih radnika koji su prisustvovali ovom odličnom sportskom događaju, za koji je ulaz bio besplatan, pokazali su veliki interes za turnir, a danas su u KSC Ilidža pogledali veliki broj vrhunskih borbi.

Oni su u ringu mogli vidjeti preko 530 takmičara iz 78 klubova, koji su za ovu priliku u Sarajevo doputovali iz 6 zemalja. Specijalnim gostima turnira, koji je uvršten u kalendar Evropske Kickboxing federacije, Bahrudinu Mahmiću, bh. reprezentativcu i osvajaču zlatne medalje na SP za seniore u Budimpešti, i Antoniju Plazibatu, osvajaču K1 World grand prix u Japanu, dodijeljena su i specijalna priznanja.

"WAKO Grand Prix BiH još jednom je pokazao da može biti jedan od najboljih i najmasovnijih turnira u regionu kada je kick box u pitanju. Na Ilidžu smo uspjeli dovesti osvajače medalja sa Evropskih i Svjetskih prvenstava, kao i najbolje bh. borce, a građani su mogli vidjeti spektakularne borbe. Svakako da je turnir značajan i za promociju našeg sporta i sportista u Evropi i svijetu. Već sada od strane učesnika iz svih zemalja nam stižu pohvale za cjelokupnu organizaciju turnira", kazao je Nermin Bašović, organizator turnira i osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2003. godine i najbolji sportista BiH za 2003. godinu.