U dvorani "Sabit Hadžić"
658

Na Ilidži održan Međunarodni kickboxing kup Wako Grand Prix BiH

Klix.ba
U Kulturno-sportskom centru "Sabit Hadžić" na Ilidži u subotu je završen 11. Međunarodni kickboxing kup Wako Grand Prix BiH za pionire, kadete, juniore i seniore.

Za organizaciiju se pobrinula Kickboxing akademija "Ilidža" na čelu sa trenerom Nerminom Bašovićem, osvajačem zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2003. godine i najboljim bh. sportistom 2003. godine. Ulaz na turnir je bio slobodan zahvaljujući pokroviteljima Općini Ilidža, Turističkoj zajednici KS i Ministarstvu kulture i sporta KS.

Ljubitelji borilačkih sportova su na Ilidži mogli uživati u borbama najboljih takmičara iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Moldavije, Luksemburga i Austrije.

"Na 11. Međunarodnom Kickboxing kupu Wako Grand Prix BiH za pionire, kadete, juniore i seniore učestvovalo je oko 700 takmičara iz 95 klubova i devet zemalja. Tako je naš turnir postao najmasovnije takmičenje ovog tipa koje je održano u BiH. Najbolja na ringu bila je reprezentacija Srbije, a najbolji na tatamiju članovi kluba birilačkih sportova Zino iz Bihaća", izjavio je Bašović.