Velika tragedija
43

Mladi hrvatski kickbokser preminuo nakon udarca ispod rebara tokom meča u Odžaku

Klix.ba
Detalj s ceremonije otvaranja turnira u Odžaku (Foto: Facebook/KBS "Radnicki" Lukavac)
Detalj s ceremonije otvaranja turnira u Odžaku (Foto: Facebook/KBS "Radnicki" Lukavac)
Hrvatski kickbokser (16) preminuo je nakon meča u kojem je primio nezgodan udarac za vrijeme subotnjeg tradicionalnog borilačkog turnira Posavina Open Odžak 2018, održanog u Sportskoj dvorani Srednje škole Pero Zečević u Odžaku.

U početku ništa nije upućivalo da bi moglo doći do tragedije, ali se borac iz Slavonskog Broda onesvijestio nakon snažnog udarca.

"Udarac ispod rebara primio je tokom borbe. Nakon toga je pao, ali se ubrzo ustao i nastavio meč. Po završetku meča krenuo je kroz hodnik gdje se onesvijestio. Prisutni liječnik radio je odmah na licu mjesta masažu srca. Prebacili su ga u Dom zdravlja i tamo je navodno dobio adrenalinsku injekciju. Kažu kako je još uvijek bio živ kada su ga preuzeli na granici slavonskobrodski liječnici", za lokalni SBplus kazali su svjedoci iz odžačke sportske dvorane.

Bosanskohercegovačka hitna pomoć na Graničnom prijelazu Slavonski Brod mladića je nešto prije 14:20 predala slavonskobrodskom medicinskom timu, koji ga je neuspješno reanimirao punih 65 minuta.

U 15:30 nesretni je 16-godišnjak nažalost izgubio životnu bitku, a više detalja o ovom tragičnom događaju bit će poznato nakon obdukcije.