|

Miočić u žestokoj borbi nokautirao Cormiera i vratio naslov UFC prvaka

Miočić u žestokoj borbi nokautirao Cormiera i vratio naslov UFC prvaka
498
N. K.
18.8.2019. u 07:11
58
komentara
498

dijeljenja
Miočić u žestokoj borbi nokautirao Cormiera i vratio naslov UFC prvaka Stipe Miočić (Foto: AFP)
Američki borac hrvatskih korijena Stipe Miočić novi je UFC prvak u teškoj kategoriji nakon što je u 4. rundi nokautirao Daniela Cormiera, koji mu je upravo i preoteo naslov prošle godine.
Presudila je nevjerovatna četvrta runda Miočića, koji je gubio prve tri runde, ali onda je promijenio taktiku te sjajnim lijevim aperkatima u tijelo namještao Cormiera za desni direkt.Jedan lijevi kroše u tijelo bio je dovoljan, Cormier je pokleknuo, a onda je uslijedila munjevita serija i jedan desni direkt savršeno je sjeo te bacio dosadašnjeg prvaka u nokdaun.

Tada je Stipe jurnuo naprijed, sudija je dao dosta vremena prvaku da se oporavi, ali Miočić je sjajnom serijom završio posao i postao novi, stari teškaški prvak svijeta.


"Umoran sam, samo želim kući", prvo je što je rekao novi prvak nakon ove žestoke borbe.Inače, Cormier je od početka borbe dominirao i izgledalo je da će američko-hrvatskom borcu trebati čudo da ostane u borbi nakon njegovih napada.


Dosadašnji prvak je vjerovatno kod sudija dobio prve dvije runde, a nakon gubitka treće, u kojoj je u završnici Cormier dominirao i ponovno uzdrmao Stipu, bilo je jasno da Miočića u završnici borbe spašava samo nokaut. I dočekao ga je.
Prijavi grešku


Komentari (58)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...